Използването на две тарифи за цената на тока няма да 

...
Използването на две тарифи за цената на тока няма да 
Коментари Харесай

Експерти: Използването на две тарифи за цената на тока няма да помогне на енергийно бедните хора

Използването на две цени за цената на тока няма да  помогне на енергийно бедните хора, разясниха пред Нова телевизия енергийните специалисти Иван Хиновски и Мартин Владимиров.

„ Смятам, че това не са две цени, а би трябвало да се счита като отстъпка. И в този момент има 5 динамични цени. Не е публично заслужено да се оферират такива ограничения „ на калпак ”. Има хора, за които, каквато и да е помощ няма да има стойност. В България от години има формулировка за енергийна беднотия, само че просто не се ползва. Министерството на труда бяга от отговорност да създаде разпоредба за вписване и подкрепяне на енергийно небогати семейства ”, сподели Хиновски.

„ Няма изясненост какви ще бъдат цените. В момента цената за електрическата енергия за бита е най-ниската в целия Европейски Съюз. Тя се поддържа изкуствено ниска от десетилетия. Означава ли предлагането на Министерски съвет, че действително по-бедните семейства ще заплащат още по-ниска цена или в действителност по-богатите семейства, тези с по-голяма консумация на електрическа енергия на месечна база, ще заплащат по-висока цена от сегашната? Това, което сега другояче ще създадем, е да изпратим следващия неверен сигнал към потребителите, че те няма потребност да влагат в възстановяване на енергийната си успеваемост и понижаване на потреблението. Трябва ни формулировка за енергийна беднотия, даже, с цел да вземем парите от Плана за възобновяване. Важно е да се дефинира ясно какъв брой са енергийно бедните хора в България. Сегашните данни демонстрират, че към 1/3 от популацията на страната се отоплява мъчно ”, съобщи Мартин Владимиров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР